Our Services

Hans Dulfer 2013 Hans Dulfer 2013 Marcel Eilers

Hans Dulfer

Hans Dulfer staat inmiddels voor de 14e tiende keer op Hillegersberg Jazz. Nu met een andere formatie met, naast bassist Eric Barkman en MC John Helder, gitarist Jerome Hol en DJ Eiertag.

Op zijn 77ste is Dulfer misschien op leeftijd, zijn muziek is dat allerminst. De Nederlandse saxlegende hield zich ooit bezig met free jazz en funk, speed- en trashmetal. Nu staat Dulfer al jaren garant voor een kolkende cross-over van powerbob en dance.

In 1993 boekt Dulfer groot succes in Japan en Europa met 'Big Boy', een dansplaat met de hitsingle 'Streatbeats'. Ook opvolger 'Dig' scoort wereldwijd. Dance beats van Dj Kikke (Ruben van Roon) en stuwend baswerk van Eric Barkman vormen een solide basis voor de raps van John Helder en de zuigende saxriffs van Dulfer sr. Muziek om op los te gaan, jaar na jaar zet Dulfer de Weissenbruchlaan vrijwel achteloos in beweging.

Dulfer (1940) was naast saxofonist o.a. autoverkoper, bestuurslid van het Bimhuis, columnist van Muziekkrant OOR en radiopresentator. Zijn columns werden gebundeld onder de titel Jazz in China (1980). In 1990 was hij directeur van Paradiso. Van 2001 tot juni 2007 had Dulfer een wekelijks Jazzprogramma op BNR Nieuwsradio. In april 2006 brengt hij zijn muziek als eerste uit op USB-stick. Hij schokte de gevestigde muziekwereld door het downloaden van zijn muziek toe te juichen: "Aan cd's verdienen alleen de platenmaatschappijen. Niet de muzikanten. Laat iedereen dus maar downloaden en concerten bezoeken, want daar kan een artiest wel aan verdienen."

Additional Info

  • Podium: Podium 1 - BOUWMEESTER
  • Datum: Zondag 26 juni
  • Tijd: 17.30 uur
  • Genre: Fusion

Weerbericht

ROTTERDAM WEATHER

Buienradar