Our Services

Licks and Brains

Eric Vloeimans and Licks & Brains: Electric Minds
Eric Vloeimans gaat de samenwerking aan met Licks & Brains. Deze 18-koppige band mengt jazz met een fikse dosis soul, funk en dance en speelde eerder samen met solisten als Benjamin Herman, Joseph Bowie (Defunkt), Anton Goudsmit en Thijs van Leer (Focus).
De avond staat in het teken van hun nieuwe EP Electric Minds, een verrassende productie onder leiding van Rolf Delfos waarop blazers, elektronische grooves en het avontuurlijke spel van Vloeimans organisch samenvloeien in stukken die zich bewegen tussen jazz, afrofunk, minimal music en dance. De stukken zijn geproduceerd door Bart Wirtz en Oscar de Jong. Edisonwinnaar Bart Wirtz heeft in zijn laatste plaat Beneath the Surface laten zien dat hij invloeden uit de dance en hip-hop op smaakvolle wijze met jazz kan combineren. Oscar de Jong heeft met Kraak en Smaak al jaren een unieke plek in de internationale dance scene.
‘De bijzondere aanpak, energie en sound van Licks & Brains creëert een hele nieuwe sfeer rond mijn muziek’ aldus Vloeimans. Saxofonist, dirigent en arrangeur Rolf Delfos van Licks & Brains over deze unieke samenwerking: ‘Met de stukken van Vloeimans verkennen we nieuwe muzikale paden waar andere big bands zich doorgaans niet aan wagen'.

MRS. HIPS (SIMONE ROERADE)
Soul, Funk, Jazz .... het zit er allemaal op bij een van de allerkrachtigste en mooiste stemmen van Nederland. Zangeres Simone Roerade draait alweer een tijdje mee en maakte in de jaren ‘90 furore als zangeres bij Candy Dulfers band, waarmee ze over de hele wereld toerde. Ook scoorde ze een nummer 1 hit in Spanje met haar eigen band Hips. Simone is in veel verschillende formaties te bewonderen en is vaste gast bij Licks&Brains.

hips


Line up:
Eric Vloeimans, trompet
Simone Roerade, vocals
Rolf Delfos, bandleider

Licks&Brains
Remco de Vries, Peter Putting, Remco de Looff, Idius Felix, Leon de Looff, Martijn de Koning – trumpet
Pieter-Gerrit Binkhorst, Vincent van Dijk, Lourens la Roi, Alexander Tichler – trombone
Dennis Jong - bass trombone
Ivo Hulscher, Bas van Schouwenburg, Jan Willem Klein Willink – alto saxophone
Niels Cornelisse, Werner Most, Casper Rouffaer – tenor saxophone
Ferre Leujes – baritone saxophone
Albert van Dorssen – Fender Rhodes, Hammond
Lou Guldemond - guitar
Ramon Hanssen – percussion
Martijn Groen – drums
Maarten Landzaat – bass
Rolf Delfos – leader/arranger

Additional Info

  • Podium: Podium 1 - BOUWMEESTER
  • Datum: Zaterdag 25 juni
  • Tijd: 17.30 uur
  • Genre: Jazz

Media

Weerbericht

ROTTERDAM WEATHER

Buienradar